סגור
שורת הרווח דף כתבה חדש

"חוסר היציבות השלטוני פוגע בנו. על הממשלה הבאה להמשיך את התוכניות הבאות"

מה התפקיד של רשות מקרקעי ישראל בהתמודדות עם המחסור ביחידות דיור ועם עליית מחירי הדיור? ינקי קוינט, מנכ"ל רשות מקרקעי ישראל מדבר על הפעולות שהרשות מיישמת, על המאבק עם רשויות מקומיות כמו הרצליה, ועל החשיבות הגדולה של המשך הרחבת הבנייה וההיצע באופן יציב, גם בימים אלו וגם לאחר הקמת הממשלה

ינקי קוינט, מנכ"ל רשות מקרקעי ישראל
(אולפן כלכליסט)

רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) הפכה לשעיר לעזאזל ואשמה אוטומטית בכל כשלי הדיור, כאשר יזמים מאשימים אותה ביצירת מחסור בקרקעות ורשויות מקומיות לא מאפשרות לה לקדם בנייה בתחומן. במערכת הפוליטית קם מעת לעת חבר כנסת הקורא לפרק את הרשות ולהפריט את קרקעות המדינה.
ינקי קוינט, מנכ"ל רשות מקרקעי ישראל, אומר כי רשות המקרקעין היא הפתרון, ולא הבעיה, למרות אמירות פופוליסטיות שעלו בעבר. עם זאת, קווינט מכיר בכך שצריך לעשות יותר. לדבריו, על רקע הפרמטרים הרבים המשפיעים על מחירי הדיור, ברשות עושים את כל מה שהם יכולים להגדלת היצע הדירות, כאשר בשנה שעברה הרשות שיווקה מעל 100 יח"ד והשנה יותר מ-50 אלף יח"ד. קווינט אומר כי הרשות רואה ברשויות המקומית שותפות, ומגבה זאת בהסכמי גג, אפשרות לבניית תשתיות, השתתפות בני המקום במסגרת הגרלות 'מחיר מטרה' ועוד.
באשר להתנהלות מול עיריית הרצליה, קווינט אומר כי העירייה מתנגדת גם לתכניות של יזמים פרטיים, וכי על אף שהרשות ניסתה מולה סל של פתרונות, מתוך מטרה לבנות באזור ביקוש, הצדדים עדיין לא הצליחו להגיע לעמק השווה והעניין נמצא בסכסוך משפטי. קווינט אומר כי יש לשנס מותניים ולעשות הכל כדי לבנות ולפתח, בוודאי באזור ביקוש ובוודאי ברשות מקומית חזקה ואיתנה פיננסית כמו הרצליה.
לבסוף, קווינט אומר כי באשר לפעילות של רמ"י בעולם ההתחדשות העירונית, הרשות החליטה להמיר מגרשי השלמה בתמורה כדי להציע כדאיות כלכלית במיזמים המשווקים באותה רשות מקומית – כדי להגדיל את כמות הפרויקטים המקודמים בזמן נתון, וגם לאורך זמן. מה חושב קווינט על חוסר היציבות השלטונית? ומה הצעד הראשון שצריכה לעשות הממשלה הבאה? הצטרפו אלינו.