רשת 'בית בלב', מקבוצת מכבי שירותי בריאות הוכרה לראשונה כמוסד אקדמי להתמחות בגריאטריה
רשת 'בית בלב', מקבוצת מכבי שירותי בריאות הוכרה לראשונה כמוסד אקדמי להתמחות בגריאטריה
המועצה המדעית אישרה ל'בית בלב' לקיים תוכנית התמחות לרופאים. "תוכנית ההתמחות תסייע להתמודדות עם האתגרים הייחודיים בגריאטריה"
ענף הגריאטריה חווה מחסור אקוטי ברופאים מומחים במרכזים הגריאטריים. לצד היעדר תקצוב וקושי בגיוס כוח אדם איכותי – משנה לשנה רק נסגרים מוסדות גריאטריים. בתוך כך, יש חשש לענף שאמור לטפל בשכבה המבוגרת באוכלוסייה, שכן תוחלת החיים ממשיכה לעלות.
ברשת 'בית בלב' מובילים את קידום הענף בשנים האחרונות, בעיקר אל מול משרד האוצר ובתוך וועדות הכנסת. ולצד זאת, הובילו הליך פנימי לקבלת אישור להפעלת התמחות במרכזים הגריאטריים של הרשת, מה שעשוי להיות צעד קטן בדרך לחיזוק הענף.
"אנחנו שמחים ונרגשים לקבל את האישור להכרה כמוסד אקדמי להתמחות מהמועצה המדעית", מספרת פרופ' גליה רהב, הרופאה הראשית של 'בית בלב'. "במשך שנתיים אנו עובדים על השגת האישור. זה לא היה פשוט, אבל הצעד הזה ישפר דרמטית את הרמה של בית החולים, וכך גם את זו של הענף המצוי בחוסר. אנחנו צופים לעליית הביקוש אצלנו וגם לעלייה ברמת ואיכות המטפלים."
כאמור, ישנו קושי גדול לגיוס מתמחים לענף הגריאטריה, שכן אלו שכן בוחרים בענף זה, יעדיפו להתמחות בבתי חולים ולא במרכזים הגריאטריים. "אנחנו מתכוונים לעבוד קשה כדי להעניק תמריצים, להשיג תקנים ולגייס משאבים כלכליים לטובת העניין", משתפת ד"ר גלית קאופמן, מנכ"לית רשת 'בית בלב'. "המרכזים הגריאטריים של בית בלב הם מפותחים וחדשניים מאוד. ולצד בחירת וסינון האנשים המתאימים, בניית תוכנית התמחות רשתית ושימוש בעושר הארגוני ובמומחים הקיימים ברשת כולה – נוכל להביא לתנופה מסוימת גם בענף הגריאטריה כולו."
הבשורה היא משמעותית, אך אינה מספיקה. "משרד הבריאות מוכרח לתת תיעדוף למרכזים הגריאטריים, ולשפר את הסבסוד למיטות אשפוז", מוסיפה פרופ' רהב. "הארכת תוחלת החיים היא דבר טוב, אבל גם דורש מהמדינה לתת את הדעת, להקצאת תקציבים ולהשקיע במערך הגריאטרי – לפני שיהיה מאוחר מדי."