סגור

Valoo הישראלית השלימה השקעות בחברות בעלות שווי של למעלה מ -7 מיליארד דולר מתחילת 2022

שוק הסקנדרי הפך בשנים האחרונות למכשיר הפיננסי עם התשואות העודפות הגבוהות ביותר ורק בשנה החולפת בוצעו עסקאות סקנדרי בחברות טכנולוגיה ישראליות בהיקף של כ-2 מיליארד דולר. פלטפורמת ההשקעות של Valoo, עובדת בשיתוף פעולה עם החברות עצמן, ומנגישה עסקאות אלו למשקיעים. לValoo קהילה של אלפי משקיעים כשירים ובין לקוחותיה נמנים גם Family Offices, קרנות הון סיכון וגופים מוסדיים.

Valoo היא פלטפורמת סקנדרי לחברות בשלבים מתקדמים של צמיחה מואצת. החברה עורכת ניתוחי שוק עם תמונת מידע של 360 מעלות על עשרות חברות, ומנגישה ללקוחותיה השקעות אלו, עוד לפני שהגיעו לציבור.
עסקאות סקנדרי הן עסקאות בהן מבוצעת רכישת מניות מבעלי מניות קיימים בחברה. באופן זה חברות אלה פתוחות להשקעות גם בסכומים קטנים יותר וגם באופן רציף, בין סבבי ההשקעה של החברות עצמן.
2 צפייה בגלריה
עדי ויצהנדלר, מועדון הסקנדרי, VALOO
עדי ויצהנדלר, מועדון הסקנדרי, VALOO
עדי ויצהנדלר, VALOO
(קרן גנור )
Valoo הוקמה על ידי עדי ויצהנדלר ומאיר שטייגמן, יזמים שעסקו למעלה מעשור בהשקעות פרטיות ועבדו עם החברות וקרנות ההון סיכון הגדולות בעולם. בחברה עצמה השקיעו פאונדרים ואנג'לים שהיו אחראים לאקזיטים הגדולים שיצאו מההייטק הישראלי והם מלווים את החברה בהמשך התרחבותה.
Valoo עובדת עם החברות המעניינות ביותר שיש היום בישראל. "אנחנו עובדים ישירות עם המנכ"לים ואנשי המפתח שלהם. המערכת שלנו נותנת לחברה פתרון יעיל, ומאפשרת לחברה לנהל את תהליכי הנזילות בצורה אחראית והוגנת" מספרת ויצהנדלר.
"המודל של Valoo שקוף ופשוט והתהליך נתן לנו ערך מוסף מצוין בזמנים וביעילות. עבורנו בורביט, Valoo היא שותפה לדרך שניתן לסמוך עליה ולעבוד איתה בשיתוף פעולה לקידום טובת החברה" אומר תום ליבנה, מנכ"ל ומייסד ורביט, הדאבל יוניקורן הישראלית שמכוונת לשווי של 20 מיליארד דולר.
2 צפייה בגלריה
 מאיר שטייגמן, מועדון הסקנדרי, VALOO
 מאיר שטייגמן, מועדון הסקנדרי, VALOO
מאיר שטייגמן, VALOO
(קרן גנור )
החברות הישראליות ממשיכות לצמוח בקצב מהיר, לפני היציאה להנפקות
אייל גורה, יזם סדרתי ומשקיע הון סיכון: ״קיימת אוכלוסיה גדולה של עובדי היייטק שטרם נחשפו לעולם הסקונדרי עקב סרבול/עלויות עסקה ועכשיו נוצרות הפלטפורמות שיאפשרו למשקיעים כשירים לקנות מהם מניות בשוויים אטרקטיבים לפני שהחברות יוצאות שוב למסלול ההנפקות״.
מתחילת שנת 2022 ביצעה Valoo השקעות במספר חברות טכנולוגיה ישראליות, כמו למשל Payoneer הישראלית שהונפקה בתוך פחות משנה בשווי של 3.3 מיליארד דולר, Via, אשר הציגה צמיחה של כ-400% בהכנסותיה ופרסמה תשקיף לפני הנפקה, StoreDot שגייסה מאז ההשקעה לפי שווי גבוה יותר ב 70% ו-Fundbox, שהודיעה על צמיחה דו-ספרתית בהכנסות ושהכנסותיה עקפו את רף ה-160 מיליון דולר, ואף דורגה לאחרונה בין החברות הצומחות ביותר באמריקה (Inc5000).
בין יועצי החברה ניתן למנות את יזם ההייטק אייל גורה, שגם מכהן בדירקטוריון החברה, ואת מייסד חברת Payoneer, בן יניב צ'צ'יק, שחברתו הונפקה בנאסד"ק בכ-3.3 מיליארד דולר.
"המודל הייחודי שלנו מנטרל סיכונים חיצוניים ומאפשר למשקיע להיות חשוף רק לשווי החברה וליהנות מהתשואה באופן שקוף", אומר שטייגמן "המשקיעים יכולים לעקוב אחרי כסף חכם שבדק את החברות בתהליכי בדיקת נאותות מעמיקים וביצע הערכות סיכונים ותשואות עם צוותים גדולים של מומחים".
החברה מבצעת סקירות מקיפות ומשקיעי הקהילה שלה זוכים להשקעות סגורות שקיבלו חותמת איכות, בתנאים מועדפים. ההשקעות מקבלות אישורים מלאים של החברות עצמן ומתבצעת העברת בעלות של הנכס עם רישום מלא. "זה נותן למשקיע ביטחון נוסף שהוא יוכל ליהנות מכספי ההשקעה ולהחזיר תשואות יפות ללא סיכונים משפטיים" אומר שטייגמן.
גם אחרי הצניחה החופשית של חברות הטכנולוגיה הישראליות השנה, התשואות בעסקאות הסקנדרי עקפו את התשואות בנדל"ן ובשוק ההון
שנת 2021 הייתה שנת השיא של ההייטק הישראלי והרווחית ביותר עבור משקיעי הסקנדרי, כאשר חלק מהחברות הישראליות אשר ערכו סבב גיוס אחרון לפני הנפקה לפי שווי חברה של 1.9 מיליארד דולר, הנפיקו כשנה לאחר מכן בשווי אסטרונומי של 8.4 מיליארד. מאז, חלק מחברות הטכנולוגיה הישראלית דשדשו בוול סטריט והמנייה צנחה בעשרות אחוזים, אך אם חוזרים למשקיעי הסקנדרי ובוחנים את השקעתם, ניתן לראות כי שווי רוב החברות עדיין גבוה במאות אחוזים מהשוויים בסיבובים שלפני ההנפקה, בהם השתתפו משקיעי הסקנדרי.
הוולואציה (שווי חברה) של חברת Payoneer, שפיתחה טכנולוגיה להעברת כספים אלקטרונית וביצוע תשלומים במסחר אלקטרוני, במועד הגיוס האחרון לפני ההנפקה עמדה על 1.2 מיליארד דולר, בעוד שהיום החברה נסחרת בנאסד"ק בכ-2 מיליארד דולר. חברת Monday, שפיתחה יישום אינטרנטי לניהול צוותים ופרויקטים, ערכה גיוס אחרון לפני הנפקה לפי שווי של 1.9 מיליארד דולר, בעוד שהיום החברה נסחרת ב-6.62 מיליארד דולר. כך גם SentinelOne (משווי של 3 מיליארד לשווי של 7.35 מיליארד) ו-JFrog (מ-1.1 מיליארד ל-2.52 מיליארד).
"בשנת 2021 היו מקרים של הערכות שווי גבוהות בחלק מחברות הטכנולוגיה הישראליות. אנחנו בוחרים את החברות המובילות מבין שוק מטרה של מאות חברות", מספר שטייגמן. "כחלק מהפרמטרים לבחינת החברות, אנו מוודאים שלחברה הכנסות מהותיות, לקוחות ענק, פוטנציאל שוק גדול ושותפים ומשקיעים אסטרטגיים המסייעים לחברה לצמוח". מוסיף שטייגמן.
שוק הסקנדרי הפך בשנים האחרונות למכשיר הפיננסי עם התשואות העודפות הגבוהות ביותר עבור משקיעים מוסדיים ופרטיים ורק בשנה החולפת בוצעו עסקאות סקנדרי בחברות טכנולוגיה ישראליות בהיקף של כ-2 מיליארד דולר. פלטפורמת ההשקעות של Valoo, מנגישה עסקאות אלו לבעלי המניות המוכרים, לחברה ולמשקיעים כשירים. לחברה אלפי משקיעים כשירים ובין לקוחותיה נמנים גם Family Offices, קרנות הון סיכון וגופים מוסדיים.