״ג׳נרייטיב AI היא לא טרנד, היא כאן להישאר״: מהם האתגרים וההזדמנויות בפני יזמים ויזמיות בתחום?
״ג׳נרייטיב AI היא לא טרנד, היא כאן להישאר״: מהם האתגרים וההזדמנויות בפני יזמים ויזמיות בתחום?
בלאמברג קפיטל, רנדום פורסט וגאטס קיימו השבוע אירוע לסטארטאפים בתחום הבינה המלאכותית. ״ישראל היא חממה גלובלית לבינה המלאכותית ולעתיד של התחום הזה״, אמר ברוס טרגין, שותף-מנהל בקרן בלאמברג קפיטל
קרנות ההון-סיכון בלאמברג קפיטל ו-Random Forest, המשקיעות בחברות בשלבים מוקדמים, וחממת החדשות של הראל, GUTS קיימו השבוע אירוע שעסק בהזדמנויות ובאתגרים הניצבים בפני סטארטאפים בתחום הבינה המלאכותית. לאירוע, שהתקיים תחת הכותרת AI & Corporates: Bridging Corporates and Next-Gen Innovation, הגיעו עשרות יזמים ויזמיות, כמו גם משקיעים ומומחים בתחום ה-AI
ברוס טרגין, שותף-מנהל בקרן בלאמברג קפיטל, התייחס בפתיחת האירוע לאירועי ה-7 באוקטובר והדגיש כי ״בלאמברג קפיטל תמשיך לתמוך ולהשקיע בישראל, כפי שהקרן עושה מאז תחילת שנות ה-90״. טרגין הדגיש כי הקרן משקיעה ב-AI כבר כמה עשורים, עוד לפני שהתחום נהיה טרנדי, וציין כי מבחינת הקרן ״ישראל היא חממה גלובלית לבינה המלאכותית ולעתיד של התחום הזה״. לדבריו, חברות רבות בהן הקרן השקיעה הפכו לחברות מובילות בעולם והן עושות כיום שימוש בטכנולוגיות AI, כמו למשל, חברת הסייבר-סקיורטי BioCatch, שפיתחה תוכנה לזיהוי ומניעת הונאות בנקאיות והלבנות הון, או חברת הפינטק Pontera שפיתחה תוכנה שמסייעת לגשר בין יועצים פנסיוניים לבין לקוחות ומאפשרת ליועצים גישה מאובטחת לכלל המוצרים הפיננסיים של הלקוחות.
"אנחנו נמצאים בתקופה מרתקת שבה היכולות המדהימות של AI פוגשות את אתגרי המציאות באופן שהולך ומתעצם״, הוסיף עמי דגן, שותף-מנהל בקרן רנדום פורסט. ״הצורך להמציא מחדש מודלים עסקיים שיתאימו לטכנולוגיה, להתמודד עם הפן המשפטי שעדיין לא ברור איך יתמודד עם היכולות האלו, ומעל הכל לפצח את האתגר הטכנולוגי העצום שטמון בפיתוח מוצר ססטטיינבילי — כל אלו הם חלק מהאתגרים שעומדים בפני יזמים ויזמות שמקימים חברות AI. הצוות של רנדום פורסט, שמורכב מיזמים מנוסים ומתמטיקאים עם התמחות בלמידת מכונה ואלגוריתמיקה, מסייע לחברות בתחילת דרכן להתמודד בדיוק עם האתגרים האלו, כדי ליצור יתרון תחרותי שיעזור לחברה להתקדם לשלבים הבאים".
״ג׳נרייטיב AI היא לא טרנד, היא כאן להישאר, ולטכנולוגיה הזו תהיה השפעה עצומה על החיים שלנו ועל מקומות העבודות שלנו״, אמר בהרצאה המרכזית של הערב ליאור שכטר, CTO ב-Natural Intelligence. שכטר שיתף את המשתתפים כיצד חברת טכנולוגיית הפרסום הישראלית שמספקת פלטפורמת השוואת שירותים, מטמיעה טכנולוגיות AI ברחבי הארגון. הוא סיפר כי עם פריצתה לשוק של טכנולוגיית הבינה המלאכותית היוצרת גיבשו בחברה תוכנית אסטרטגית לאימוץ הטכנולוגיה. ״כל שינוי גדול מצריך מדיניות פרואקטיבית, שתכלול פעולה גם ׳מלמטה למעלה׳, כלומר מציאת הטאלנטים שיסייעו לאמץ את הטכנולוגיה בצוותים, וגם ׳מלמעלה למטה׳ — כלומר, ההנהלה צריכה להבנות את מסגרת הפעולה. רק באמצעות פעולה בשני הכיוונים ניתן לממש את הפוטנציאל של הטכנולוגיה״.
גאטס, האב החדשנות של הראל ביטוח פיננסים, נוסד לפני כשנה והוא משמש כפלטפורמה עסקית וטכנולוגית לפיתוח סטארטאפים ישראליים ולהשקעה בהם. עידן טמיר, מייסד שותף של גאטס, אמר כי האירוע אמש (שלישי) עונה בדיוק על המטרה של האב החדשנות, ״ליצור חיבור עמוק ואמיתי בין הראל לבין סטרטאפים ישראלים, לתמוך בהם, לקדם אותם ולדחוף אותם קדימה. האקוסיסטם הישראלי הוא בין המובילים בעולם בתחום הבינה המלאכותית, ואנו גאים לתמוך בו״.
לאחר הרצאת הפתיחה, התפצלו המשתתפים לארבע סדנאות שונות עם מומחים מהתעשייה: אילון רשף, מייסד שותף ו-CPO של Gong; אדיר רון, CTO של Microsoft for Startups במיקרוסופט ישראל; עו״ד נטע שקד-שטדלר, שותפה ומובילה תחום הבינה המלאכותית במשרד עורכי הדין Gornitzky & Co; ואורי לוזיה, מומחה לסטוריטלינג, פרזנטציה והעברת מסרים אפקטיבית. הסדנאות נתנו למשתתפים כלים מעשיים שישמשו אותם לקידום המיזמים שלהם.