עיסוק בפיננסים משתרע על כל תחומי החיים ונוגע בכולנו, גברים ונשים
עיסוק בפיננסים משתרע על כל תחומי החיים ונוגע בכולנו, גברים ונשים
את הלקוחה ההיא שהבוס התעמר בה דווקא בתקופה שבה עברה טיפולי פוריות קשים, שירלי רייף לעולם לא תשכח. כשעזרה לה לנצח ולקבל את כל זכויותיה ועוד קצת, היא הבינה שבחרה במקצוע הנכון
כרטיס ביקור
שם: שירלי רייף
מקצוע: עו"ד לדיני עבודה, צוואות וייפוי כוח מתמשך
שם העסק: שירלי רייף משרד עורכי דין
מקום מגורים: תל אביב
# הפרשות סדירות. "חשוב לוודא שהמעסיק מפריש באופן סדיר את ההפרשות לקרן הפנסיה או לביטוח המנהלים שלך, בשיעורים הנכונים והמדויקים לרכיבי השכר שלך".
# הטבה הסכמית. "כדאי לבקש מהמעסיק שייתן לך הטבה הסכמית של קרן השתלמות. זהו אפיק חיסכון נוסף, מעבר לעובדה שהפקדות שמבוצעות משכר שלא עולה על תקרת המס להפקדות (15,712 שקל, נכון להיום) גם פטורות ממס".
# טופס 161. "בסיום ההעסקה יש לוודא שהמעסיק מוסר לך טופס 161 ביחס לכספי הפיצויים שהופרשו על ידו במהלך תקופת ההעסקה, וכי הוא מעביר את קרן הפנסיה או ביטוח המנהלים על שמך".
מה חלמת להיות כשתהיי גדולה?
"החלומות שלי השתנו מעת לעת, אבל בכולם חלמתי לעבוד עם אנשים ולעזור להם. רציתי להיות דיאטנית, חלמתי להיות פסיכולוגית בעקבות חוויה משפחתית שעברתי מקרוב, והבנתי שאני צריכה להיות עורכת דין לענייני משפחה וגירושים".
מה למדת?
"תואר ראשון במשפטים, שאותו סיימתי בהצטיינות".
מה היה הצעד הראשון בקריירה הנוכחית, איך הגעת לפיננסים?
"התחלתי כעורכת דין שכירה מיד לאחר שעברתי את בחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין. הגעתי לתחום שהוא לא פיננסי 'הארד קור', אבל יש בו אינספור סוגיות שהן פיננסיות טהורות, כגון הפרשות פנסיוניות ומתן הטבות כספיות לעובדים כגון אופציות, מניות ועוד".
מחקרים מראים שמרבית הנשים נרתעות מעיסוק בפיננסים.
"אני חושבת שעיסוק בפיננסים נחשב בקרב רבים עניין גברי, והתפיסה הרווחת היא שלגברים יש לרוב חשיבה כלכלית מפותחת יותר מאשר לנשים. למען האמת, גם אני חשבתי כך בעבר, אבל הבנתי שעיסוק בפיננסים הוא לא תמיד ולא בהכרח עיסוק כלכלי 'טהור' במספרים, בניירות ערך, בכספים ובמטבעות, וירטואליים או אחרים. הוא נוגע בכולנו, נשים וגברים. גם תעסוקה היא עניין פיננסי. כך שפיננסים נוגעים בכולנו, נשים וגברים כאחד, ומשפיעים על חיינו באופן משמעותי ורב-ערך".
מה העצה הכי טובה שקיבלת במהלך הקריירה?
"כוחניות לא תמיד מנצחת משפטים ולעתים היא אף משיגה את התוצאה ההפוכה. ניתן ואף רצוי, פעמים רבות, לסיים מלחמות משפטיות בדרך של שלום, שתשרת את האינטרסים של שני הצדדים".
ספרי על לקוחה אחת שהפכה לאבן דרך משמעותית בקריירה שלך.
"לקוחה בשנות השלושים לחייה פנתה אליי בדמעות לאחר שהמעסיק שלה התעמר בה בזמן שהיא עוברת טיפולי פוריות מפרכים וארוכים. היא נכנסה לי עמוק ללב והרגשתי את המצוקה הגדולה שבה הייתה נתונה, וגם את התסכול שחוותה לאחר סבב של אי-הצלחות בכניסה להיריון. ברגע שהמעסיק הוכיח באופן שאינו משתמע לשתי פנים כי הוא מתכוון לסיים את העסקתה, התערבתי לטובתה ברמה המשפטית. במקרה הזה ניהלתי מו"מ ארוך מול המחלקה המשפטית שייצגה את המעסיק והצלחנו להגיע לפשרה כספית, שהייתה שווה לעובדת סכום של יותר מ-110,000 שקל".
מה הדבר שמבדל את העסק שלך מעסקים דומים?
"מקצועיות בשילוב עם אכפתיות. אני מאמינה שאנושיות, הקשבה, ומעל הכל שיח ב'גובה העיניים' עם הלקוחות, הם המפתח ליצירת אמון מקצועי. וכמובן, חשוב לי מאוד להנחיל את הידע שלי ללקוחותיי, כדי שיוכלו לעמוד על זכויותיהם כעובדים, בביטחון רב יותר".
מה את מציעה למי שרוצה להיכנס לתחום אבל חוששת ממנו?
"קודם כל להאמין בעצמך, גם אם קשה, ולא להפסיק ללמוד ולהתמקצע. אני יכולה לשתף מעולמי כעורכת דין לדיני עבודה שהתחום הזה דינמי מאוד, מכיל מספר רב מאוד של חוקים ופסקי דין, שמי שעוסקת בתחום נדרשת להכיר היטב. לכן, למי שחוששת להיכנס לתחום בגלל היעדר ניסיון או ידע, אני ממליצה להגיע להשתלמויות מקצועיות, לקרוא ולא להתבייש לשאול שאלות".