סגור

ההייטקיסטים חוזרים / העובדים ששבים למקום העבודה הקודם

התופעה של עובדים שעוזבים את מקום העבודה לחברה אחרת, ולאחר זמן מה מחשבים מסלול מחדש וחוזרים למקום שעזבו, הולכת וצוברת תאוצה בהייטק הישראלי. אורית, מיכאל ואלעד עשו כזה מסע, והחליטו לשוב לעבוד באפלייד מטיריאלס. הם מספרים מה כל כך מיוחד בחברה הזאת שגרם להם לחזור.

בשנים האחרונות ובמיוחד מאז הקורונה אנו נתקלים בתופעה של עובדי "בומרנג" - עובדים שמחליטים לקום ולעזוב מקום עבודה ולשוב אליו לאחר שעבדו במקום אחר. לחלקם זה קורה בעקבות תחושת מיצוי, סיבה אישית או רצון להתנסות באתגרים חדשים ומסקרנים בחוץ, ואחרים עוזבים בגלל המרוץ בתעשיית ההייטק שגורם להייטקסטים רבים להרגיש שעליהם להחליף עבודה כל 3-5 שנים כדי להישאר רלוונטיים בשוק. תהיה הסיבה אשר תהיה, אחרי פרק זמן שבו העובדים מתנסים בתפקידים שונים בחברות אחרות, חלקם מחליטים לשוב חזרה לחברה שעזבו. עשרות עובדים מחברת אפלייד מטיריאלס עשו מסלול כזה בשנה האחרונה. מדוע זה קורה? ואיך זה מרגיש לחזור הביתה? אורית, מיכאל ואלעד כאן כדי לספר.
חברה שמעודדת עובדים לשעבר לחזור, בכל שלב בקריירה
אפלייד מטיריאלס היא חברת הייטק בינלאומית שהחטיבה הישראלית שלה עוסקת בפיתוח וייצור מערכות חכמות לתחום בקרת ייצור שבבים ומעסיקה כ- 2,200 עובדים. לצד גיוסים של מאות עובדים בשנים האחרונות, באופן טבעי אפלייד חוותה גם עזיבות מעת לעת. אך המכנה המשותף של כל העובדים שבחרו לשוב בחזרה, הוא שכולם מספרים שהרגישו שיש להם בית חם לחזור אליו, ושיתקבלו בזרועות פתוחות.
המניעים לחזרתם לאפלייד די מגוונים, אם זה איכות ההנהלה והקולגות, תחושת העצמאות והאחריות המקצועית, והאפשרות לגדול ולצמוח בתוך החברה שיש בה מגוון רחב מאד של תפקידים ותחומים. אלו הסיפורים של שלושה מהם שבחרו באפלייד, בפעם השנייה.
3 צפייה בגלריה
אורית טפר, Purchasing manager
אורית טפר, Purchasing manager
אורית טפר, Purchasing manager
(מיכה לובטון)
לקבל פרספקטיבה חדשה על השוק – ואז לבחור לחזור
כשעובדים חוזרים לעבוד בחברה שכבר עבדו בה, לרוב ניתן להניח שהייתה להם שם חוויה חיובית. כשהם חוזרים, הם כבר מכירים את האנשים כמו גם את הדינמיקה, ויודעים בדיוק למה הם נכנסים - זה נוח וקל יותר בשביל העובד, וגם בשביל החברה.
אורית חזרה לעבוד באפלייד לפני מספר חודשים בתפקיד Purchasing manager. את הסיבוב הקודם שלה באפלייד, שנמשך 11 שנים תמימות התחילה במחלקת הרכש, שם ניהלה כקניינית את תחום האופטיקה, לייזרים ומצלמות, ולאחר מכן ניהלה את תכנון החומר לקווים מרכזיים בפעילות החברה. לאחר התלבטות ארוכה, החליטה שהיא רוצה לקבל פרספקטיבה נוספת על השוק ולנסות דברים חדשים, עזבה את אפלייד, והתחילה עבודה במחלקת רכש בחברה אחרת במשך כ-4 שנים. "הייתי עדה להתנהלות של חברה מתחרה, נחשפתי לתרבות ארגונית אחרת, והבנתי עד כמה התרבות הארגונית של אפלייד חזקה ואמיתית. לשמחתי, תפקיד שהייתי מעוניינת בו באפלייד הבשיל ולכן החלטתי לחזור."
חזרה לאפלייד בגלל ההנהלה החזקה והאווירה החיובית בחברה
במהלך אותן שנים בהן אורית עזבה, אפלייד הכפילה את עצמה והפכה לארגון גדול מאד – רק בשנתיים האחרונות, הוכפל כושר הייצור וגוייסו כ-600 עובדים חדשים. יחד עם זאת, כאשר חזרה, עבור אורית זה עדיין הרגיש כמו לחזור הביתה. "החברים שלי שנשארו באפלייד והתקדמו עם השנים קיבלו אותי בזרועות פתוחות." על היתרונות שהיא מוצאת באפלייד, לעומת המקום האחר בו עבדה, מספרת אורית כי "אפלייד היא לפני הכל חברה עם הנהלה חזקה ואיכותית שמחלחלת את ערכי המנהיגות לכל שכבות הארגון. באפלייד מרגישים שיש אווירה מאד מחוברת בין כל העובדים, מעודדים שיח בריא כשהדיונים נעשים באופן פתוח בין כל הדרגות. יתרון חשוב, במיוחד לעובדים צעירים אבל לא רק, שבאפלייד שמים דגש על התפתחות מקצועית ואישית. ואני, כמו עובדים רבים אחרים, עברתי כאן תהליכים משמעותיים שלא הייתי עובדת במקום אחר. הדבר הכי טוב שקרה לי בקריירה היה לעזוב ולחזור."
3 צפייה בגלריה
מיכאל גורי, Hardware specialist
מיכאל גורי, Hardware specialist
מיכאל גורי, Hardware specialist
(אפלייד מטיריאלס)
להיחשף לטכנולוגיות חדשות בעולם ההייטק
לעובדים שחוזרים לחברה בה עבדו בעבר חשוב להרגיש שלא מדובר בצעד אחורה או נסיגה מקצועית, אלא בהתקדמות. עבור מיכאל, החזרה לאפלייד היוותה התפתחות וצמיחה טבעית למסע הקריירה שלו.
מיכאל, המשמש היום בתור Hardware specialist, החל לעבוד באפלייד בפעם השנייה בספטמבר 2021, לאחר תקופה ראשונה של 5 שנים בעולמות התמיכה וכראש צוות. את אפלייד עזב במטרה לחפש תחומים חדשים, אך לדבריו לא עשה זאת בלב שלם: "באותה תקופה חיפשתי אתגרים מעניינים, ומשך אותי להתפתח ולהיחשף לטכנולוגיות חדשות בעולם ההייטק. יחד עם זה, באפלייד מאד העריכו אותי, והיה לי חשוב לעזוב בצורה יפה ולא לסגור בפניי דלתות."
מיכאל התחיל לעבוד במקום חדש, אך עד מהרה הבין שקיימים פערים בין הגדרות התפקיד שתיארו לו לבין מה שעשה בפועל. "בחברה החדשה עבדתי בתור מהנדס אפליקציה, אבל תחומי האחריות שניתנו לי היו מצומצמים, והתפקיד לא ענה על הציפיות שלי מבחינה טכנולוגית."
החופש לקדם פרויקטים באופן עצמאי
לאחר 7 חודשים הגיעה ההזדמנות של מיכאל לחזור לאפלייד, כשמנהלו הקודם הציע לו תפקיד חדש ומעניין. מיכאל, לדבריו, בירך על ההזדמנות. "אפלייד זה בית ספר בסטנדרטים הכי גבוהים להנדסה ולתהליכי עבודה נכונים. הדבר הכי חשוב מבחינתי במקום עבודה הוא הנכונות שלו לזהות יכולת מקצועית גבוהה של העובד ובהתאם לתת לו יד חופשית לבצע פרויקטים באופן עצמאי, כך שיוכל להוכיח את עצמו. קיימת גם פתיחות והבנה מלאה בין המנהלים לבין העובדים, ובכל תפקיד שתרצה לעבור אליו ולהתפתח בו - יתמכו בך כאן באופן מלא."
מיכאל מוסיף כי "באפלייד שמים דגש גדול על כל נושא ה-Work-Life Balance, שפחות קיים בחברות אחרות לתחושתי. תוך כדי ההתלבטות אם לשוב, הגיעו אלי הצעות מפתות מכל מיני כיוונים, אבל הייתי צריך לעזוב בשביל להבין שאפלייד היא המקום הנכון והמדויק בשבילי. חזרתי כשאני שלם לחלוטין עם הבחירה שלי."
קיבל הצעה מפתה מחברה מובילה בשוק
חלק משמעותי מהגורמים לעזיבת עובדים הוא שדרוג השכר והטבות נוספות שחברות מתחרות מציעות בשביל למשוך את המועמדים, ולצד זה חלק מהעובדים עוזבים עקב יצר הסקרנות והרצון לגלות מה מחכה להם שם בחוץ. אפשר לקרוא לזה חרדת החמצה או ,FOMO שמאפיינים בעיקר את הדור הצעיר. יחד עם זה, לא תמיד מה שמוצאים עונה על הציפיות.
3 צפייה בגלריה
אלעד קטן  Backend tech lead
אלעד קטן  Backend tech lead
אלעד קטן Backend tech lead
(אפלייד מטיריאלס)
אלעד חזר לאפלייד לפני מספר חודשים לתפקיד Backend tech lead, ולפני כן עבד בחברה כ-4 שנים בתפקיד FrontEnd Architect במהלכן קיבל הצעות מחברות רבות - עד שהגיעה ההצעה לתפקיד מוביל באחת החברות הגדולות והמובילות במשק וגרמה לו לעזוב. "התפקיד הזה היה החלום שלי, לא יכולתי לוותר על ההזדמנות. הבעיה הייתה, שלמרות שהתחלתי לעבוד בחברה מאד גדולה ומוכרת – לא מצאתי בה שום דבר מיוחד. לא באיכות העובדים, לא בהובלת הארכיטקטים, ולא ברמת הניהול."
אפלייד מעודדת את העובדים לצמוח ולגדול בתוכה
8 חודשים בלבד לאחר שעזב, הגיעה לאלעד הצעה מקולגה לשעבר. "הוא הציע לי לחזור לאפלייד ולעבור הסבה לתפקיד חדש בתחום ה-Backend, וזו הייתה הזדמנות נהדרת להיכנס לדומיין חדש לגמרי." כששב לאפלייד הצוות החדש קיבל אותו בחום ופירגון, ואלעד מספר כי "למדתי המון במסע שעברתי, חוויתי את החלום והתפתחתי בחוץ, אבל לחזור מרגיש נהדר."
מה הופך את אפלייד למקום הנכון עבור אלעד? "באפלייד, לעומת חברות אחרות בסדר גודל דומה, לא חוששים לעשות שינויים גדולים, אפילו לכתוב ולבנות מחדש מוצרים שלמים מאפס. סומכים כאן על העובדים ומעודדים אותך לבדוק, לחקור ולהכניס טכנולוגיות חדשות. אני מרגיש שאפלייד זה מקום שאני יכול לגדול ולצמוח בתוכו ויום אחד להפוך להיות מפתח Full Stack, כשלחלק מהתשתיות שפיתחתי בעצמי יש אימפקט רחב בחברה." אלעד גם מרעיף שבחים על איכות ההון האנושי בחברה. "אני מוקף כאן אנשים ברמה טכנולוגית יוצאת מן הכלל. התעשייה שאנחנו חלק ממנה דורשת מכולנו רמה מאוד גבוהה. יש לנו כאן פיזיקאים ואלגוריתמיקאים ובעלי תפקיד נוספים שמובילים במקצועיות רבה רבדים שלמים ומשמעותיים במוצר."
שוקלים להצטרף? להגשת קורות חיים למגוון המשרות לחצו כאן >>