סגור
סודות שוק ההון גג עמוד כתבה חדש

אז יש לכם 50 אלף שקלים פנויים להשקעה. מה עכשיו?

קיבלתם ירושה, מענק שמנמן או סתם הצלחתם לחסוך בעבודה קשה. מה כדאי לעשות עם סכום כזה – ומה ממש לא כדאי? וגם: למה תיק השקעות מנוהל כבר לא דורש סכום התחלתי של חצי מיליון שקל?

צברתם בעבודה קשה סכום של 50 אלף שקלים, או שאולי הסכום נחת עליכם לפתע מירושה, מענק או חסכון שהשתחרר. מה כדאי לעשות איתו? וחשוב מכך, מה ממש לא כדאי לעשות עם הכסף? הנה כמה דברים שמרבית האנשים בוחרים לעשות במקרה כזה.
1. המסלול (לסיפוק) המהיר: יש כאלה שבוחרים לבזבז את הכסף בחופשה מפנקת בחו"ל, לפנק את עצמם בבגדים או בגאדג'טים שתמיד רצו, לקנות מכונית קצת יותר יקרה או לקנות כל מיני דברים לבית או למשפחה. הסיפוק הוא כאן ועכשיו, אבל לא רואים את הכסף לעולם.
2. המסלול הבטוח (אבל המפסיד): יש כאלה שיבחרו לסגור את הכסף בפיקדון בבנק. זה נוח, זה זמין, אפשר אפילו לעשות את זה בקליק מהאפליקציה בלי לקום מהספה. שמים את כל הכסף "בצד", אבל במציאות שבה הריבית במשק אפסית הכסף לא באמת "יעבוד" בשבילכם ולמעשה יאבד מערכו. זאת מכיוון שגם הריביות שמציעים הבנקים כיום הן נמוכות מאוד וקרובות לאפס. מנגד, מדד המחירים לצרכן עלה בחודשים האחרונים והצפי הוא שימשיך לעלות. המשמעות היא שערך הכסף נשחק וכוח הקנייה שלנו יורד. לדוגמה: אם יכולתי לקנות עם 100 שקלים 100 כדורי פלאפל לפני עשרים שנה, היום אני יכול לקנות איתם רק 70 כדורי פלאפל. אותו הסכום שישב בפיקדון שווה עכשיו הרבה פחות.
3. המסלול הארוך (והלא-בטוח): יש כאלה שיבחרו באפשרות של בניית תיק השקעות באופן עצמאי ויעשו את כל ההשקעות בעצמם: ילמדו את התחום על בוריו בזמנם הפנוי, יבחרו את ניירות הערך, יפזרו את הסיכונים ויגיבו לשינויים בשוק. זה עולם שלם ומרתק ויש רבים שמתמצאים בו, אבל חשוב לזכור שכדי לעשות את זה בצורה מיטבית, צריך להשקיע זמן רב בקריאה ומעקב אחר מניות ומדדים ולהיזהר לא לקבל החלטות על סמך ידע חלקי בלבד. כמו כן, צריך להתייחס לתיק ההשקעות כמכלול ולא כאוסף מקרי של ניירות ערך, מכיוון שגם לקשרי הגומלין בין הניירות יש חשיבות ולעתים הם מסייעים לצמצם הפסדים בתיק בתקופה של ירידות שערים. נדרש כמובן גם חוסן נפשי כדי להתמודד עם ירידות שערים והפסדים זמניים. אמנם האפשרויות למסחר באופן עצמאי בשוק ההון כיום מגוונות וזמינות גם באפליקציות, וישנם מקורות מידע רבים שיכולים לסייע ללמוד, אך כל אלה עדיין לא מבטיחים דבר. בשורה התחתונה, מי שבוחר במסלול הזה עלול להיכשל.
4. המסלול השקט: אפשרות נוספת שקיימת היום והרבה יותר נגישה מאשר בעבר, היא להעביר את הכסף לתיק השקעות מנוהל, שבו מומחים לשוק ההון מנהלים את הכסף. עד לשנים האחרונות, היה צריך סכום של מאות אלפי שקלים כדי ליהנות משירות של תיק השקעות מנוהל, אולם הרף הזה ירד משמעותית וכיום ניתן לנהל תיק השקעות גם בסכומים הרבה יותר נמוכים. למשל ב-Videa, חברת ניהול השקעות מקבוצת לאומי, רף הכניסה הינו 50,000 ₪ בלבד.
1 צפייה בגלריה
נועה ליפשיץ
נועה ליפשיץ
נועה ליפשיץ, סמנכ"ל שיווק Videa
(צילום: אורי ניצן)
למה דווקא הסכום הזה? "רצינו להביא את האפשרות לבנות תיק השקעות לכמה שיותר אנשים מצד אחד" מסבירה נועה ליפשיץ, סמנכ"ל השיווק של Videa "ומצד שני לבנות תיקים כמה שיותר יציבים. הסכום לא יכול להיות נמוך מדי, כי יש עלויות שצריך לקחת בחשבון ואנחנו רוצים שהלקוחות ירוויחו לאחר הוצאות ניהול התיק".
מה בעצם קרה שאפשר להוריד את רף הכניסה בצורה כל כך משמעותית? ליפשיץ מסבירה כי "בעזרת הטכנולוגיה והמודלים של Videa, אפשר להנגיש כמעט לכל אחת ואחד את מה שפעם היה שמור רק לעשירים. בעזרת הטכנולוגיה חתכנו משמעותית את העלויות".
"ב-Videa אנחנו מספקים גם למי שמשקיע 50 אלף שקלים שירות מקצועי ואיכותי בדיוק כמו למי שמשקיע מיליוני שקלים או יותר", מציינת ליפשיץ.

מחפשים מישהו שינהל לכם את ההשקעות בצורה חכמה? היכנסו לאתר
*וידאה ניהול השקעות מקבוצת לאומי בע"מ ("וידאה") הינה חברת ניהול תיקי השקעות בבעלות מלאה של בנק לאומי. האמור בראיון זה אינו מהווה תחליף לייעוץ השקעות אישי, המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של המשקיע. אין לראות בראיון זה הצעה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של המשקיע או לביצוע עסקה כלשהי בניירות ערך או בכל מוצר פיננסי אחר או התחייבות לתשואה כלשהי.