סגור
ניוז רום גג חדשדסקטופ

ראלי סוף שנה והדרך לנצל הזדמנויות בחכמה .

עדי פנחס סלם בת 35 , נשואה + אחת . בעלת 13 שנים ניסיון בשוק ההון . תואר ראשון במנהל עסקים וכלכלה. כיום במהלך תואר שני ודוקטורט במנהל עסקים ושיווק.

עדי פנחס סלם מחזיקה רישיון פנסיוני, מתכננת פיננסית ומתכננת פרישה. עדי כיום היא הבעלים של לירות פיננסים המנהלת מעל מיליארד שקלים עבור משפחות עתירות הון. בשנים האחרונות עדי עסקה בעיקר בניהול ובניית תיקי נכסים של משפחות עתירות הון בשילוב צרכי המשפחות , תנאי השוק , שילוב של תכנון פרישה ויתרונות מיסוי , ורובד של העברה בין דורית.
את הדקות הבאות עדי מעבירה עם שעון חול, זמן הוא מצרך נדיר ואת הריאיון עדי מצליחה להעביר בנינוחות מסוימת ואף הרגשה כי יש לנו את כל הזמן שבעולם , אבל בסוף שעון החול הסתיים ואז רק שמנו לב שכל השאלות שחיפשנו עליהן תשובות נענו בהרחבה ובחלון הקצוב מראש.
אז מה עושים כמתכננת פיננסית עבור משקיעים ?
אני חושבת שהשאלה היא מה לא עושים ? מה עושים זה קל , חשוב להבין את המשקיע שלך , המטרה בהשקעה היא השאת תשואה מקסימלית. ככל שתשלם עלויות נמוכות יותר ברובד דמי הניהול , מיסוי ,מס עזבון של ארצות הברית וישראל, שינויים ואירועי מס מיותרים כך התועלת של ההשקעה תעלה. אך הכלל שמנחה אותי הוא שההשקעה תשתלב בחייו של המשקיע ולא להיפך. מנעד ההשקעות יכול להיות מהשקעה סולידית ביותר ועד ספקולטיבית בעלת מינוף. את המשפט " כגודל הסיכון כך גודל הסיכוי " כולם מכירים וכאשר השווקים עולים וההשקעות מציגות תשואה חיובית כולם רגועים , אך בעת משברים בעולמות ההשקעה השונים , ניתן לראות תגובות של משקיעים. אני לא מאמינה שעוד 1% של תשואה שווה את השינה הטרופה בליל המשקיע ולכן חשוב לי שההשקעה תתאים ללקוח ולא הפוך.
את העבודה השוטפת כמתכננת פיננסית אני מבצעת כמעט בכל 24 השעות הקיימות. במעקב בלתי פוסק על השווקים השונים, שינויים בבתי ההשקעות: לדוגמא, שינוי של מנהל השקעות ראשי יכול להיות מהותי להמשך קבלת ההחלטות לתיק הנכסים של הלקוח, שינוי מגמות , משברים , עונת דוחות , ביצוע פעולות יזומות על מנת שמשקיע יקבל את הטבות המס שמגיעות לו , הזרמה של דוחות שירות ודוחות שנתיים. הלכה למעשה אנחנו מדברים על בקרה שוטפת של כספי המשקיעים , בדיקה קפדנית על מנת לוודא כי המשקיעים השונים נמצאים במוצרים ובמנהלי ההשקעות הנכונים ומובילי הדעה בענף וכי רמת הסיכון שלהם תואמת את הצרכים הפרטיים שלהם ומשתלבת שתי וערב עם תנאי השוק הקיימים.
מתי יהיה זמן נכון להיכנס לשווקים ?
אני שומעת את השאלה הזאת כל הזמן, התשובה תמיד נשארת זהה , אין ולא ניתן לתזמן את השווקים. אם נפל הפור והתקבלה החלטה לבצע שינוי בתמהיל קיים או לבצע השקעה חדשה , נכון וכדאי לעשות את הצעד האקטיבי עוד באותה נקודת זמן . יש נטייה למשקיעים לחפש את הרגע הנכון להשקעה , לא ניתן לנבא והרי הנבואה ניתנה לשוטים. יחד עם זאת ישנן תקופות שיש בהן יותר תנודתיות בשווקים כמו עונת הדוחות , לקראת מאורע גדול כמו בחירות או מלחמות , הסכמי שלום לחילופין והחביב עליי ראלי סוף שנה.
1 צפייה בגלריה
עדי פנחס סלם
עדי פנחס סלם
עדי פנחס סלם
(טייב חי)
מהו ראלי סוף שנה ?
ראלי סוף שנה כמובן מדבר על התקופה האחרונה של השנה, כבר לקראת הרבעון האחרון של שנת המס ניתן להבחין בניצוצות של עלייה במחירי המניות , ככל שנתקרב לימים האחרונים של השנה הראלי יהיה חזק יותר , אגרסיבי יותר ובשאיפה ירוק יותר. מתקיים פה מעגל קסמים פשוט , הרי משקיעים רבים ממתינים לראלי סוף שנה ולכן הם מבקשים להיכנס לשווקים , הביקושים עולים והמחירים עולים. אפשר להניח שגם אם אין סיבה מוצדקת תמיד לעלייה של מחיר מניה , העובדה שמתקיים ראלי סוף שנה תעלה את מחיר המניה באופן אוטומטי יחד עם כל שוק המניות. שם אגב נמדדת לדעתי המומחיות של מנהלי השקעות אילו מניות הן לסיבוב קצר ומאידך אילו מניות יהיו לטווח ארוך והאם מנהל ההשקעות הצליח לקנות אותן לפני הרבעון האחרון של שנת המס.
אז הינה, ראלי סוף שנה זהו הזמן הטוב ביותר להיכנס?
אז למה לא ינואר? הרי בינואר מתקיים אפקט ינואר, כל מי שלא הספיק לקנות ולהיכנס לשווקים עד ראלי סוף שנה יבקש עדיין להשקיע את מיטב הכספים שלו כבר בתחילת השנה ולקוות שיספיק עוד עליות , ושוב חוזר מעגל הקסמים הקודם. אתה יודע איפה תהיה הבעיה, שלעולם לא תדע מתי באמת להיכנס , באוקטובר לפני שיש עליות חדות ואז תקנה בזול, ואם זה יהיה חודש שלילי היו מקרים כאלו מעולם . אולי דווקא בנוב' או אמצע דצב . יש לנו 365 ימים בשנה, סביב 200 ימי מסחר אם אני מפרגנת , לפעמים 80% מהתשואה נולדה מ5 ימי מסחר בלבד, אם יש צדיק בסדום שיודע להצביע על הימים האלו , אז אני אלך שבי אחריו אך מאחר שאני לא מאמינה שיש אחד כזה אז אני לא מאמינה שיש מי שיודע לתזמן את השוק. יש מנהלי השקעות שיודעים לבצע הערכות מעמיקות , צפי מחיר מניה בריא וכיוון עתידי של המניה ובכך לשלב מניות שונות שיבצעו גידור בסך תיק הנכסים של המשקיע וישיגו תשואה עודפת על פני מדד הייחוס.
קחו את 2018 , זאת הייתה השנה האחרונה נכון לעכשיו שהסתיימה שלילית, השנה התחילה בסדר גמור ודי שגרתית ועד המחצית הראשונה עוד היה צפי חיובי, ואז התחילו שיח החרשים בין סין לארצות הברית שהשפיעו על כל העולם ובסופו של יום גרמו לבורסות לצבוע את השמיים שלהם באדום, גם בשנה הזאת היו ימים ירוקים בוהקים , 26/12/2018 היה אחד הימים המטורפים של השנה , המדדים של ארצות הברית עלו סביב 5% והירוק נמשך עוד בימים האחרונים של השנה , זה ראלי סוף שנה קצר מאוד אבל מתקיים , איזה משקיע היה יודע להיכנס לשווקים דווקא ב24/12/2018 הרי אנחנו צריכים יום של ירידות , נרכוש בזול ואז נעלה. הסיכוי אפסי.
אבל ככלל, כסף לא יושב בעו"ש ומפסיד את הערך הריאלי שלו, זאת בהכרח טעות , זמן מעניין יותר אולי לעשות את השינויים הוא רבעון אחרון של שנה , ייתכן שמרבית התנועה של אותה שנה תתקיים דווקא ברבעון הזה.
אז אם נבקש עצה ידידותית למשקיע המתחיל?
ברשותך אני אתן 3 קצרות .
1) מי שלא יודע לבד לא עושה לבד, אל תתביישו לקחת איש מקצוע. אם תשאל אותי שאלות מקצועיות בעולמות תוכן שהם לא שלי אני לא אדע והאמת אני גם לא מתיימרת לדעת – איפה שזה לא תחום המומחיות שלי אני לוקחת אנשי מקצוע, גם אם העלות גבוהה לי. אתה יודע מה מדהים במתכנן פיננסי ? שהטובים לא מבקשים עמלה מהמשקיע , התשלום מגיע מבתי ההשקעות וחברות הביטוח ומתכנן פיננסי אמין יסביר לך את הבחירות שלו , לא יהיה מוטה לטובת טובות הנאה שלא תואמות את צרכי הלקוח ויודע שזאת ריצה למרחקים, לכן האמינות היא אבן יסוד לעבודה משותפת.
2) אל תפספסו הזדמנויות , ואני אסביר כמו בכל דבר בחיים יש מנהלי השקעות שמובילים לטווח ארוך אך בדיוק כמו המדדים יש להם שיני מסור, בעת ירידה זה בדיוק הזמן להיכנס אל אותם מנהלי השקעות , ככל הנראה הם יהיו גמישים יותר בדמי הניהול שלהם, ואם אתה מאמין במנהל ההשקעות אז בטווח הארוך עשית את עסקת חייך, קנית בזול יחסית מוצר יקר וכשהוא יתקן אתה תהיה איתו בכל התיקון וזהו מהלך שחמט מובהק והסיכוי שהוא יצור תשואה עודפת גבוה. עם זאת חשוב לי לציין כי פיזור הסיכונים הוא פרמטר חשוב יותר ולכן החלוקה בין מנהלי ההשקעות השונים , השילוב של היחידות שתואמת וזאת עבודה של המתכננן הפיננסי לדעת לשלב את מנהלי ההשקעות הנכונים יחד הוא הבסיס לתיק נכסים מוצלח.
3) אל תפחדו, אם בחרתם איש מקצוע טוב, אמין ומנוסה. מרבית הסיכויים שיחד תצליחו לבנות תיק נכסים יציב שידע לצלוח תקופות של משברים קשים, שגרה ותקופות טובות מעבר למצופה. באותה נשימה אל תפחדו לעשות שינויים עם אותו איש מקצוע או אם יש לכם ספק לבדוק איש מקצוע חדש.

עדי פנחס סלם
לירות פיננסים
גלגלי הפלדה 11, הרצליה

זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות