סגור
ניוז רום גג חדשדסקטופ

כדורים לנשירת שיער נשים - איזה ויטמינים טובים לשיער?

שיער בריא, מבריק ומלא הוא לא רק עניין של גנטיקה או גיל. תזונה נכונה יכולה להיות המפתח לשיער חזק ובריא. אם אתם מתמודדים עם נשירת שיער או שיער דליל, ייתכן שאתם תוהים אם תוספי תזונה וויטמינים יכולים לסייע בצמיחת השיער. 

תוספי תזונה הוכחו כיעילים בעבור נשים רבות ברחבי העולם, ובישראל יש תוסף אחד שכובש את השוק לאחרונה – רבילד. תוסף זה מיוצר בישראל, כשר וכולל רכיבים כמו אבץ, ברזל, ביוטין, ויטמין B12+5 ופולאט. רבילד מציע גם החזר כספי אם לא תקבלו תוצאות מספקות, ויש תמונות לפני ואחרי של נשים שהשיגו תוצאות מרשימות באתר שלהם. למידע נוסף, בקרי באתר הרשמי של רבילד.
ויטמינים ומינרלים חיוניים לצמיחת שיער וטיפול בנשירת שיער
תזונה מאוזנת היא הבסיס לשיער בריא. מחסורים תזונתיים יכולים לגרום לנשירת שיער, אך הוספת הויטמינים והמינרלים הנכונים לתזונה יכולה לחולל פלאים. הנה כמה מהויטמינים והמינרלים החשובים ביותר לשיער:
ויטמינים מקבוצת B
ויטמיני B הם קריטיים לצמיחה וחיזוק השיער. הם מסייעים בחילוף חומרים ובתפקוד מערכת העצבים. חוסרים בוויטמינים כגון ביוטין, חומצה פולית וויטמין B12 יכולים לגרום לנשירת שיער. ביוטין, הידוע גם כוויטמין B7, תורם לייצור תאי דם אדומים הנושאים חמצן וחומרי הזנה לקרקפת ולזקיקי השיער, וגם לייצור קרטין, שהוא המרכיב העיקרי של השיער. ניתן למצוא ויטמיני B במזונות כמו דגנים מלאים, בשר, דגים, שקדים, בטטה, ביצים, אגוזים, בננות ואבוקדו.
ויטמין C
ויטמין C הוא נוגד חמצון רב עוצמה שמגן על השיער מלחץ חמצוני ומסייע בסינתזת קולגן, חלק חשוב ממבנה השיער. הוא גם משפר את ספיגת הברזל בגוף.
ויטמין D
מחסור בוויטמין D נקשר לנשירת שיער. ויטמין D חשוב לייצור קרטינוציטים בעור, תאי עור המייצרים קרטין. כשיש מחסור בויטמין D, הקרטינוציטים מתקשים לתמוך בצמיחת השיער, מה שגורם להדלדלות השיער.
ברזל
ברזל הוא מינרל חיוני לצמיחת שיער, כיוון שהוא משפר את זרימת הדם ומסייע בהעברת חמצן לתאים. מחסור בברזל, שהוא המחסור התזונתי הנפוץ ביותר בעולם, יכול לגרום לאנמיה ולנשירת שיער, במיוחד אצל נשים. מומלץ לצרוך מזונות עשירים בברזל כמו בשר אדום, תרד ועדשים. אם יש חשש למחסור, ניתן לשקול תוסף ברזל או סוג אחר של כדורים לנשירת שיער אחרי התייעצות עם הרופא שלכם.
אבץ
אבץ הוא מינרל חיוני לתפקוד מערכת החיסון, לסינתזת DNA ולצמיחת תאים. רמות נמוכות של אבץ נקשרו לנשירת שיער. מומלץ לצרוך מזונות עשירים באבץ כמו חומוס, שעועית, בשר, אגוזים וזרעים. אם אתם מתמודדים עם נשירת שיער, כדאי לשקול תוסף אבץ לאחר התייעצות עם רופא.
1 צפייה בגלריה
כדורים לנשירת שיער נשים - איזה ויטמינים טובים לשיער?
כדורים לנשירת שיער נשים - איזה ויטמינים טובים לשיער?
כדורים לנשירת שיער נשים - איזה ויטמינים טובים לשיער?
(FREEPIK)
סיבות לנשירת שיער אצל נשים
נשירת שיער היא תופעה נפוצה שיכולה לנבוע ממגוון סיבות. הנה כמה מהסיבות המרכזיות לנשירת שיער אצל נשים:
שינויים הורמונליים
שינויים ברמות ההורמונים הם גורם משמעותי לנשירת שיער אצל נשים. תקופות כמו גיל ההתבגרות, הריון, לידה וגיל המעבר כוללות שינויים הורמונליים משמעותיים שעלולים להשפיע על מחזורי צמיחת השיער. בעיות בבלוטת התריס גם הן יכולות לגרום לנשירת שיער.
גנטיקה ותורשה
הגנטיקה משחקת תפקיד מרכזי בהתקרחות אצל נשים. אם ישנן נשים במשפחה שסובלות מנשירת שיער, יש סיכוי גבוה שגם אתם תהיו מועדות לכך. נשירת שיער גנטית מתבטאת בהידלדלות שיער בעיקר בקדמת הקרקפת ובמרכז הראש.
תזונה לא מאוזנת
תזונה לא מאוזנת יכולה להשפיע על בריאות השיער. חוסרים ברכיבים תזונתיים כמו ברזל, אבץ, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין D וחלבונים עלולים לגרום לנשירת שיער. הקפדה על תזונה עשירה ומגוונת תסייע לשמור על שיער חזק ובריא.
מתח נפשי ולחץ
מתח נפשי ולחץ הם גורמים שכיחים לנשירת שיער. כאשר הגוף נמצא במצב של מתח מתמשך, הוא עלול להגיב בנשירת שיער. מתח נפשי עלול לשבש את מחזורי צמיחת השיער ולגרום להידלדלות.
טיפולים כימיים ותהליכים קוסמטיים
שימוש מוגזם בצבעי שיער, החלקות כימיות ופרמננט, וכן שימוש תדיר בכלים חמים כמו מחליקים ומייבשי שיער, עלול לגרום לנזק לשיער. נזק זה עלול להחליש את השיער ולהוביל לנשירה.
מחלות ותרופות
מחלות כמו תת-פעילות של בלוטת התריס, אנמיה, ומחלות אוטואימוניות כמו לופוס יכולות לגרום לנשירת שיער. גם תרופות מסוימות כמו כימותרפיה, תרופות ללחץ דם גבוה ותרופות נגד דיכאון עלולות לגרום לנשירה כתופעת לוואי.
דיאטות קיצוניות
דיאטות חריפות וחוסר איזון תזונתי עלולים להוביל למחסורים תזונתיים שמובילים לנשירת שיער. חשוב לשמור על תזונה מאוזנת גם במהלך דיאטה לירידה במשקל.
נשירת שיער אצל נשים יכולה לנבוע ממגוון סיבות. אם אתן מתמודדות עם נשירת שיער, חשוב לפנות לרופא או מומחה לשיער כדי לאבחן את הגורם ולקבל טיפול מתאים.

זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות