סגור

חוזרים לאקס: מי היא חברת ההייטק שהעובדים חוזרים אליה כל פעם מחדש

אלעד רצה התנסויות חדשות, דודי הרגיש במשבר בתקופת הקורונה ואייל רצה לעבוד עם החברים הותיקים. שלושתם עזבו משרות פיתוח בחברת הפינטק הישראלית פאנדבוקס, אבל חזרו תוך זמן קצר אחרי שהבינו שקשה להתחרות במעטפת שקיבלו שם. "זה מקום עבודה שמבין את הצרכים שלך ואתה מרגיש שאתה באמת עוזר לאנשים", הם אומרים

אייל מדר הרגיש שמשהו לא עובד ימים ספורים אחרי שעזב את פאנדבוקס והחל את משרתו החדשה. "הייתי חוזר הביתה כל יום מהמקום החדש עם תחושה שמשהו מפריע לי", הוא נזכר. "זה לא שמשהו היה לא בסדר במקום החדש - האנשים היו נפלאים, הלכתי לשם כי היתה לי קבוצת חברים שעבדו שם ורציתי לעבוד איתם. אבל הרגשתי שאני מפספס משהו, שאולי הייתי קצת פזיז, ועוד לא מיציתי את כל האפשרויות בפאנדבוקס". ההתלבטות היתה קצרה. שבועיים בלבד אחרי שמדר עזב את עבודתו כמפתח בפאנדבוקס, הוא חזר אליה. זה היה ב-2016. היום הוא עדיין עובד בחברה ואף התקדם מאז לתפקיד ראש צוות.
מדר (36) אינו העובד היחיד שעזב את פאנדבוקס רק כדי לגלות שהדשא של השכן פחות ירוק, ולחזור אליה תוך זמן קצר. דודי ספיבק (38) ואלעד אלון (31) עברו חוויות דומות. שלושתם עובדים כבר כמה שנים בתפקידי פיתוח בחברת הפינטק הישראלית, שמפתחת ומספקת פתרונות אשראי לעסקים קטנים בארה"ב. הם מספרים על חברה שקשובה לצרכים האישיים של עובדיה, שמה דגש על איזון בין עבודה לחיים הפרטיים (work-life balance) ומקפידה על פיתוח מקצועי, וכן על תחושה של סיפוק שנובעת מפיתוח מוצר שקל לראות את תרומתו לחיי המשתמשים.
פאנדבוקס, שכעת מגייסת עובדים למרכז הפיתוח בישראל, פיתחה פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית שמשתמשת בכלי למידת מכונה ודאטה סיינס כדי להקל על עסקים קטנים ובינוניים לקבל אשראי מהיר. העסקים מעלים מידע בסיסי לאתר של פאנדבוקס, ועל פי ניתוחו מקבלים תוך דקות גישה לאשראי שנתפר למידותיהם. הפתרון נועד לאפשר לעסקים להתמודד טוב יותר עם סוגיות של תזרים מזומנים ולנטרל את העיכובים הנובעים משיטות התשלום המקובלות של שוטף פלוס. לחברה כ-300 אלף לקוחות עסקיים בארה"ב שמקבלים הלוואות של 10-100 אלף דולר. יוזמתה של פאנדבוקס לסייע לעסקים קטנים אף זכתה להכרה בידי הממשל האמריקאי, שבחר בה כמתווכת להעברת כספי הסיוע הפדרלי למגזר העסקי בעת משבר הקורונה.
1 צפייה בגלריה
אלעד אלון, איל מדר ודודי ספיבק, עובדי פאנדבוקס שעזבו ומיהרו לחזור. "הבנתי שעדיף להתפתח בתוך החברה"
אלעד אלון, איל מדר ודודי ספיבק, עובדי פאנדבוקס שעזבו ומיהרו לחזור. "הבנתי שעדיף להתפתח בתוך החברה"
אלעד אלון, אייל מדר ודודי ספיבק, עובדי פאנדבוקס שעזבו ומיהרו לחזור. "הבנתי שעדיף להתפתח בתוך החברה"
(מיכה לובטון)
"רגישים למצב הייחודי של כל עובד"
"לעסקים קטנים קשה לשרוד בשוק ואנחנו קשובים להם, ומנסים לסייע להם ולהבין את הכאבים שלהם", אומר מדר. "זו עבודה שאתה מרגיש שיש לה מוצר אמיתי שגם עוזר לאנשים", מסכים ספיבק. "יצא לי לעבוד במקומות בהייטק שבהם זה פחות ככה. לא הרגשתי שיש לקוח בצד השני או אדם שאני בא לעזור לו, ופה כן".
ספיבק, אב גרוש לילד בן 5.5, עזב את פאנדבוקס לזמן קצר אשתקד, במהלך סגר הקורונה השני. "הקורונה והסגרים, העבודה מהבית והמחסור במסגרות חינוכיות – זה נתן לי תמונה מאד לא נכונה של המצב, והיה לי מאד רע בתקופה הזו", הוא מספר. "פגשתי אנשים רק וירטואלית וזה לא היה תחליף לפנים אל פנים. חשתי שאני לבד, ובגלל שהייתי לבד בבית הרגשתי שאין לי עם מי לדבר – ובדיעבד זו היתה תחושה לא נכונה.
"חיפשתי ומצאתי עבודה, וכשהודעתי למנהל שלי בפאנדבוקס שאני עוזב הוא הופתע. החל מרתון שיחות שכבר במהלכו הרגשתי שאולי העזיבה היתה החלטה פזיזה. שבוע אחרי המעבר החל סגר הקורונה השלישי. המקום החדש היה חברה צעירה ומצליחה שגדלה מאד מהר. אבל כהורה גרוש שמתחיל עבודה חדשה בזמן הסגר, הרגשתי שאני הולך לאיבוד. אחרי חודש וחצי התייעצתי עם ה-VP R&D בפאנדבוקס, דימה (ברוסלבסקי), שניסה להרגיע אותי שזו תקופה כזו, שכולם מרגישים ככה בהתחלה ושהדברים במקום החדש יסתדרו. אבל גם כשהסגר נגמר ואפילו שאנשים החלו להתחסן, תחושת חוסר השייכות במקום החדש לא השתנתה. בסוף הרגשתי שאני לא יכול יותר. דיברתי עם ה-HRBP בפאנדבוקס, עינת (מלר-ג'ואן), ושוחחתי שוב עם דימה, והם היו מאד רגישים ופתוחים לסיטואציה ולצרכים שלי כהורה, וכך חזרתי", אומר ספיבק.
"עבדתי בכמה וכמה חברות ופאנדבוקס היא החברה שבה חשתי ששמים את הדגש הכי משמעותי על איזון בין עבודה לחיים האישיים", מפרט ספיבק. "המרכיב האנושי יוצא דופן, אתה בא ואומר מה הבעיה ויש מי שמבין אותך ולא מגלגל עיניים. לייצר פעילויות כל אחד יכול, החוכמה היא לתת את ההרגשה שהכל בסדר, שזה בסדר שהחיים שלך לפעמים קצת כאוטים כי כולנו בני אדם, אז בוא נראה מה אנחנו יכולים לעשות עבורך. כשחזרתי התחושה היתה שחזרתי הביתה".
"אווירה של למידה והתפתחות מקצועית כחלק מהשגרה"
הרגישות לצורכי העובד ול-Work-Life Balance חזרה גם בסיפור של אלון: "זה משהו שלא הערכתי מספיק לפני שעזבתי את החברה", הוא מספר. "בפאנדבוקס מעולם לא מצאתי את עצמי בפגישות ב-21:00 או 22:00, מה שקרה לא אחת בחברה שעברתי אליה". אלא שהשעות המאוחרות הן רק סימפטום, לדבריו: "זו מעמסה שמלווה אותך כשהחברה מעמידה ציפיות שהן מעבר להענקת הכישרון שלך אלא גם הזמן הכי יקר שלך, זה שאתה רוצה לבלות בו עם המשפחה. זה משהו שלא קורה בפאנדבוקס, שם יודעים איפה להציב את הגבולות".
אלון עזב את פאנדבוקס אחרי שלוש שנים בחברה ושבע שנות עבודה בהייטק מתוך רצון לראות מה עוד יש שם בחוץ: "רציתי to explore, לחוות עוד חברות וצוותים ולעבוד בסביבה טכנולוגית קצת אחרת", הוא אומר. "במקום החדש הבנתי די מהר שאני פחות מרוצה, מהחזון, מההתנהלות. משיחות עם החברים שנשארו בפאנדבוקס הבנתי שיש לי עוד הרבה מה לעשות ולאן להתפתח בתוך החברה, ושכדאי לי דווקא להשקיע את השנים הקרובות בה".
לפי אלון, הסיבה המרכזית לחזרתו המהירה לפאנדבוקס היתה ההבנה שגיבש בדבר הדגש ששמים בחברה על הפיתוח האישי והמקצועי. "חזרתי עם תחושה שפה יש לי מקום שאני יכול לצבור בו מיומנויות חדשות, ללמוד מקולגות ולהתפתח מקצועית כשגרה, בלי צורך בשינויים חיצוניים דרמטיים", הוא אומר. לתחושתו, הביטוי לכך הוא מעבר לתוכניות הכשרה מובנות, שקיימות בחברות רבות בענף: "זה יותר רך", הוא מפרט, "זו התחושה שראש הצוות יעדיף שתשקיע זמן ותלמד יכולת חדשה ותיישם אותה במשימה הספציפית, במקום שפשוט תשתמש במיומנות שפחות מתאימה למשימה אבל כבר יש לך. זו נכונות להשקעה בפיתוח אישי לטובת העבודה ולא רק רצון to get the job done".
פאנדבוקס גייסה עד היום כ־453.5 מיליון דולר. בגיוס האחרון, שהושלם במאי 2020, שוויה התקרב למיליארד דולר. החברה מחזיקה מטה פיתוח בתל אביב ומשרדים בסן פרנסיסקו ובדאלאס, ומעסיקה כ־230 עובדים. בימים אלו החברה מחפשת עובדים למרכז בתל אביב לתפקידי Backend Engineer, Data Architect, Engineering Team Lead, Full Stack Team Lead, SecOps Engineer, Senior Backend Engineer, Senior DevOps Engineer, Senior FrontEnd Engineer, Software Architect, Data Scientist, Product Analyst, IT Administrator ו-Product Manager. פרטים נוספים ניתן למצוא בעמוד המשרות של החברה ב-fundbox.com/careers.
The Outbrain pixel allows you to track different actions readers take on your site. We recommend installing the pixel below in the header of each of your web pages.