"בעיות ברישום זכויות בקרקע" – המשפט שמבריח את היזמים
"בעיות ברישום זכויות בקרקע" – המשפט שמבריח את היזמים
יזמים רבים מוותרים על עסקאות יוקרתיות בגלל ארבע המילים הנ"ל, בעיקר כשהקרקע שייכת לחברת גוש/חלקה. עו"ד יאיר שלו על הבעיה וגם על הפתרון
"בעיות ברישום זכויות בקרקע" – ארבע מילים שגורמות ליזמים רבים לעשות "אחורה פנה" ולוותר על עסקאות יוקרתיות במיליוני שקלים. אחת התופעות המוכרות שגורמות לבעיות ברישום הזכויות בקרקע, ומקשות על ביצוע פרויקטים בצורה משמעותית, היא תופעת חברת גוש/חלקה.
בעלי דירות הנמצאות על קרקע בבעלות חברת גוש/חלקה רשומים כבעלי מניות בחברה וכחוכרי הדירות. הדבר עשוי להקשות מאוד על ביצוע פרויקטים של התחדשות עירונית כיוון שברוב המקרים החברות הללו כבר לא קיימות, וגם ברישום בעלי המניות המקוריים עלולים להתגלות אי סדרים: לחלקם לא רשומות תעודות זהות מתאימות, את חלקם קשה מאוד לאתר וחלקם כבר הלכו לעולמם.
עו"ד יאיר שלו, שותף מייסד במשרד עורכי הדין יאיר שלו ושות', מסביר מהם הקשיים המתלווים למצב מעין זה, ומדוע יזמים רבים כל כך מעדיפים לוותר מראש על הפרויקט בגללם. הפתרון הנדרש, כפי שמסביר עו"ד שלו, הוא פנייה להליך משפטי, אך יש לבחון היטב גם את סטטוס החברה על מנת להבין מהי הדרך הנכונה לטפל בכל מקרה.
בשיחה עם עו"ד שלו הבנו מהם שלבי ההליך המשפטי הנדרש, מדוע מומלץ ליזם לפעול כמה שיותר מהר, ומהם היבטי המיסוי שעליו לקחת בחשבון כבר בתחילת הפרויקט. צפו